Barngala till förmån för Min Stora Dag

HSB Skåne utsåg 2012 till ett barn- och ungdomsår. Cronström & Co i samarbete med Wonderleap fick då i uppdrag att förverkliga HSB Skånes vision om en barngala till förmån för stiftelsen Min Stora Dag. Målet var att ge barn och deras familjer en rolig, underhållande kväll och en känsla av hopp och gemenskap.

 

HSB Barngala ägde rum på Färs och Frosta Sparbank Arena i Lund. Det var finalen på de olika satsningar på barn och ungdomar som HSB Skåne genomfört under 2012 i samarbete med organisationer som Min Stora Dag, Bris och Friends. Allt för att uppmärksamma barns situation och villkor, både i samhället i stort och i hemmiljön. Under barngalan överräckte HSB Skåne en summa pengar som samlats in till Min Stora Dags verksamhet. HSB Barngala arrangerades i samarbete med bland andra Telia, Lunds Energi, Handelsbanken, Peab och Veidekke.

I vårt uppdrag ingick att ta fram ett koncept för en helkväll med mycket skoj och underhållning med hög kändisfaktor. Det var viktigt att alla barn skulle få känna sig utvalda och sedda. Innan galan öppnade för allmänheten fick Min Stora Dags deltagare gå in och träffa kvällens artister. Det var spännande möte där artisterna fotograferades med barnen och skrev autografer.

Vi byggde upp ett aktivitetsområde där barnen fick leka och möta ballongkonstnärer, akrobater, trollkarlar, scouter, handbollsstjärnor och fotbollsstjärnor. Vi satte ihop en galaföreställning under ledning av Måns Zelmerlöw med högklassig underhållning, prisutdelning, dans, sång och cirkuskonster. Med på scen fanns Molly Sandén, Kringlan Svensson, Cikus Imago, Dans & Musikalskolan Zwing It och musikelever från Lerbäcksskolan i Lund. HSB Barngala blev en stor succé.

Min Stora Dag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar.

 

Läs om våra andra uppdrag här.