Citytunneln invigning

Citytunneln, ett av Sveriges största byggprojekt, invigdes 2010. Cronström & Co gick in som projektledare för hela invigningen med uppdrag att utarbeta en vision, finansieringsmodell och budget, aktivitetsplan och kommunikationsstrategi. I planeringsarbetet tog vi höjd för en halv miljon besökare.

 

Eleni Cronström, huvudprojektledare, ledde det 12-månader långa planeringsarbetet med invigningen från koncept till genomförande. Uppdraget omfattade bland mycket annat framtagning av vision och koncept, finansieringen och samverkan med olika aktörer för att skapa ett engagemang för invigningen.

En viktig del av projektet var att få många olika aktörer att samverka och skapa aktiviteter under paraplyet ”Citytunnelns invigning”, att se till att det var win-win för alla involverade. Tillsammans med bland andra Malmö Opera, Konsthallen, Hilton, Restaurang SMAK och Malmö konståkningsklubb arrangerades aktiviteter på och omkring Citytunneln och dess stationer.

Exempel på aktiviteter i samband med den officiella invigningen:

  • VIP-arrangemang med Hans Majestät Konungen närvarande samt Infrastrukturministern, Regionstyrelsens ordförande (Pia Kinhult) och kommunstyrelsens ordförande i Malmö (Ilmar Reepalu).
  • VIP-arrangemang på Posthusplatsen i Malmö för 5 000  personer inkl. 800 VIP-gäster fördelade på två olika ytor. Show med Anne Lundberg, Timbuktu, Damn, Marie Fredriksson, Malmö Akademiska Kör, Mikael Wiehe, Pauline m fl. Konsert med Wilmer X. VIP-middag för 400 personer inne i Glashallen på Malmö C. Vi gör om glashallen till en festlokal med god mat och dryck, musik och glam.
  • Opera på station Triangeln i samverkan med Malmö Opera.
  • Nattklubb på station Triangeln med breakdansare, bar, DJ kompletterad med live-saxofonist och congastrummor.
  • Nycirkus på Malmö C.Kyrkokonsert på Malmö C.
  • Tävling om bästa Citytunnel-låt i samverkan med Mint produktion.Aktiviteter och tävlingar i samverkan med Malmö Citysamverkan inne i stadens butiker och på torgen.
  • Isshow på temat tåg på isbanan på Stortorget i samverkan med Malmö konståkningssällskap.
  • Specialframtagen utställning av Citytunnelprojektet på Stortorget.
  • Skådespelare och dansare i pop-up aktiviteter på tågen och stationerna under invigningshelgen.
  • VIP-tåg för företag kompletterat med mat, dryck och give-aways.

Vi har gedigen erfarenhet av att projektleda officiella invigningar – specifikt stora byggprojekt. Se även Ideon Gateway – Lunds nya landmärke och Emporia – Skandinaviens främsta shoppingcenter.

Mer om Citytunnelns invigning

 

Läs om våra andra uppdrag här.