Barngalan till förmån för BRIS

En färgsprakande barngala med mycket skratt och bus – och med lite allvar.

 

“Läslust” var temat för årets upplaga av HSB Barngala som Cronström & Co, tillsammans med Wonderleap & Eight, åter fick förtroendet att skapa. Innan föreställningen drog igång fick barnen busa av sig i ett aktivitetsområde där de bland annat fick möjlighet att prova på olika bokstavslekar. Det hoppades bokstavshage och gjordes egna fjäderpennor och salen fylldes med skratt, bus och popcorn! Lite allvarligt blev det emellanåt då barnen reflekterade över vad det faktiskt betyder att kunna läsa och hur det känns att inte kunna läsa.

När föreställningen drog igång var det dags för Nassim Al Fakir och Doreen Månsson från Bollibompa att äntra den färgglada scenen till jubel av hundratals barn och viftande ballonger. Komikerduon Jecko och Jessie stod för många skratt under eftermiddagen och visade bland annat exempel på hur man inte uppför sig. HSB Skåne, initiativtagare till galan, skänkte pengar till BRIS och Oscar Zia, den unga men rutinerade skånska charmören, gav upphov till stort jubel tillsammans med dansare från Swing It dans- och musikalskola.

 “Som att inte kunna andas” heter Barngalans sång, till förmån för BRIS. Inför barngalan fick barn möjlighet att skriva ner sina tankar kring att läsa och skriva vilka sedan tonsattes av Doreen Månsson och Christopher Dominique. Lerbäcksskolans 4m i Lund sjöng sången som också spelats in på CD. Många av barnen som besökte galan tog med sig böcker de läst ut eller glasögon de växt ifrån, vilka skänktes till behövande barn genom organisationerna Vision For All och Individuell Människohjälp. Den lyckade eftermiddagen avslutades med att glassbilen körde in i arenan och bjöd stora och små på glass.

 

Läs om våra andra uppdrag här.